• BDO je razglasil rezultate poslovanja za leto 2019

BDO je razglasil rezultate poslovanja za leto 2019

12 januar 2020

Strategija BDO iz leta v leto pospešuje finančno rast organizacije, pri čemer so svetovni prihodki za leto, ki se je končalo 30. septembra 2019, presegli 9,6 milijarde USD

  • 10.1%* povečanje svetovnih prihodkov, iz + 8.3% v letu 2018 - utrjuje pozicijo BDO kot najhitrejše rastočo svetovno organizacijo v svoji dejavnosti v zadnjih 10-ih letih; 
  • Osredotočenost na postati vodilni prinaša kombinacijo pomembne organske rasti in močne M&A dejavnosti;
  • 88.000+ strokovnjakov mreže BDO po vsem svetu zlahka sprejema v prihodnost usmerjeno tehnologijo, preoblikuje BDO-je pristop k opravljanju storitev za svoje stranke, z vpogledom v digitalizacijo;
  • Pristop, ki temelji na inovaciji, izboljšuje poslovno učinkovitost in koristi za stranke;
  • Usmerjena tržna prizadevanja in strateške M&A dejavnosti pripomorejo k uveljavitvi BDO kot vodje na izbranih trgih;
    *po stalnih menjalnih tečajih

BDO je za leto, ki se je končalo 30. septembra 2019, objavil skupni dohodek v višini 9,6 milijarde USD / 8,5 milijarde EUR, kar predstavlja medletno rast v višini 10,1% pri stalnih menjalnih tečajih (+ 12,8% v EUR; + 6,9% v $).

Konec leta 2018 je globalni izvršni direktor Keith Farlinger izjavil, da so njegove sanje o BDO osredotočene na koncept Čas je, da BDO vodi - organizacija, ki vsak dan prinaša inovacije in koristi. Kot trdi Keith: "Moja ambicija za BDO je, da postanemo globalna organizacija voditeljev. Smo ena organizacija, združena pod skupnim namenom. "

V letu 2019 so vsa podjetja BDO aktivno uresničevala svetovne sanje in jih oživljala v vsakdanjem poslovanju. Temeljni razlog je predstavljen v ZAKAJ oziroma v namenu: Ljudje pomagajo ljudem uresničiti svoje sanje. To se izraža v tem kako BDO-jevi zaposleni delajo s svojimi strankami, kako podpirajo svoje kolege in kako sodelujejo med seboj. 

Ena od prednosti jasno opredeljenega ZAKAJ se odraža v stalnem povečevanju števila zaposlenih, ki se je letos povečalo za 10% na 88 120 ljudi: navdihnil jih je ZAKAJ ljudje želijo delati za BDO. Z 1809 poslovalnicami po vsem svetu so na voljo strankam, ko rastejo in poslujejo kjer koli.

BDO je trenutno zastopan v 167 državah in ozemljih, Amerika ostaja največja regija z 52,7% deležem, EMEA z 34,9% in Azijsko-Pacifiška regija z 12,4%. Impozantna rast BDO je opazna v vseh regijah, največje povečanje prihodkov pa je bilo v Ameriki (+ 15,7%). Regija EMEA je prav tako poslovala dobro (+ 12,9%), medtem ko so v Azijsko-Pacifiški regiji številna podjetja zabeležila izjemno rast, med njimi Pakistan (+ 38%), Indija (30%) in Indonezija (+ 21%).

Revizija ostaja BDO-jeva glavna storitev, ki ustvarja 42,4% vseh prihodkov. Številka je sicer nekoliko nižja kot v letu 2018, medtem ko so svetovanje in poslovne storitve povečale svoj prispevek (21,2% oz. 15,4%). Prihodki od davčnih storitev ostajajo podobni kot lani (21,1%).

Strateški pristop zagotavlja finančno moč

Izbira biti VODILNI NA NAŠIH TRGIH

Podjetja BDO želijo biti vodilna na svojih trgih in ker so ti trgi podvrženi nenehni tehnološki preobrazbi, organizacija še naprej diverzificira, da bi zagotovila nove digitalne rešitve. To omogoča BDO, da svojim strankam nudijo nove priložnosti.

Ta pristop je podkrepljen s strateškimi dejavnostmi združevanja in ustreznimi poslovno pomembnimi pridobitvami - na primer na področju kibernetske varnosti in digitalnih rešitev. Podjetja, kot sta BDO Avstrija in Belgija, so krepko zakorakala proti izvajanju drugih storitev prihodnosti. Ključne združitve so se v letu 2019 zgodile v BDO Avstralija, ki se je združila z butičnim računovodskim podjetjem in poslovno svetovalnim podjetjem Consolid8, in ena največjih združitev BDO doslej z Moore Stephens v Veliki Britaniji. Podjetja BDO v ZDA še naprej ostajajo vodilna v združitvah, saj so med drugim pridobila Global Trade Strategies Inc v Atlanti ter tehnološko podjetje in krizno upravljanje ter svetovanje za neprekinjeno poslovanje, Lootok v New Yorku. Po vsem svetu je bilo opaziti še veliko manjših, enako pomembnih združitev, kot je na primer z Grant Thornton v Južni Afriki, če naštejemo le enega.

Močna organska rast posameznih podjetij je prav tako pripomogla h krepitvi več pomembnih vodilnih položajev na lokalnem trgu v vseh regijah. V Avstraliji, Čilu, Litvi, Mehiki, na Nizozemskem, v Peruju, Romuniji, Savdski Arabiji in Singapurju so na primer podjetja BDO dosegla dvomestno rast.

Izbira biti vodilni v INOVACIJAH

BDO vidi, da so strankam pomembne inovacije, ki izboljšujejo poslovno učinkovitost in donosnost. V ta namen BDO Innovation Hub promovira inovativne projekte in spodbuja sodelovanje. Pospešil je soustvarjanje novih idej in razvoj izdelkov, storitev in orodij, ki koristijo tako strankam kot podjetjem BDO.

Ena izmed inovacij, ki so na voljo za podjetja BDO, je orodjeBusiness Inspeciton tool, ki ga je razvil danski BDO. Podjetjem pomaga razumeti, ali porabijo prevelik delež svojih prihodkov za plače in administrativne stroške, hkrati pa tudi omogoča primerjavo porabe s konkurenco. Naslednja inovacija je Tycoon, ki ga je razvil BDO na Novi Zelandiji, ki je prepoznal moč uporabe gamifikacije za namene razvoja blagovne znamke in zaposlovanja,  trenutno pa uvaja svojo poslovno simulacijsko aplikacijo, ki temelji na oblaku, na vseh 370 srednjih šolah v državi. BDO na Nizozemskem je razvil  t.i. varnostni senzor, ki je namenjen strankam: gre za izjemno zmogljivo sredstvo za odvračanje od kibernetskih groženj, ki ga lahko uporabimo tako virtualno kot fizično na različnih ravneh organizacije.

Odličen primer pri prizadevanjih BDO za inovacije je programska oprema po meri, APT Next Gen. BDO je v sodelovanju z Microsoftom veliko vložil v oblikovanje globalno razširljive in varne platforme. APT NG vključuje vse digitalno omogočene procese, metodologije in povezane platforme za izpolnjevanje posebnih poslovnih potreb podjetij BDO in njihovih strank. To jim omogoča, da ustvarijo nove načine za medsebojno sodelovanje in sodelovanje. V času pisanja je bilo v uporabo orodja vključenih +/- 22.500 edinstvenih uporabnikov, pri čemer je orodje uporabljajo samo v zadnjih 30 dneh kar 14.500 uporabnikov. APT je tudi v zadnjih 30 dneh obravnaval več kot 1.291 milijard zalednih zahtev. Skupno število odjemalskih poslov, ki so jih doslej ustvarili znotraj njega, je medtem preseglo 55.000, njegova skladiščna zmogljivost pa zdaj znaša 603 TB za dokumente in 52 TB za baze podatkov.

Microsoft so navedli, da je APT Next Gen sodobna, digitalno utemeljena platforma, ki omogoča BDO-ju okrepitev razmerja med tehnologijo in podatki v revizijskem kontekstu: "BDO-jev APT Next Gen je čista digitalna preobrazba v akciji. Ta globalna, povezana platforma je zelo prilagodljiva, v njenem jedru pa so oblaki, podatki in inteligenca. " Kristin Johnsen, podpredsednica podjetja, Microsoft Services.

S pomočjo vodilne tehnologije, APT in drugih BDO platform, kot sta Global Portal in Digital Suite, so BDO podjetja učinkovitejša, racionalizirajo izmenjavo informacij in zagotavljajo izboljšano digitalno izkušnjo in izboljšane zmogljivosti za analizo podatkov.

Izbira biti vodilni SVETOVALCI PRIHODNOSTI

BDO-jevi ljudje ustvarjajo spremembe - zato uporabljajo AI in tehnologijo za izboljšanje storitev in koristi, ki jo lahko ustvarijo za svoje stranke. Močno smo se osredotočili na izboljšanje digitalne miselnosti vseh naših več kot 88.000 strokovnjakov: vendar pomembnost človeške interakcije ni bila zanemarjena. Razlika BDO je v tem, da ostajamo zaposleni za ljudi, združujemo digitalne veščine z odnosi, zgrajenimi na zaupanju in globokem razumevanju strank. Ljudje BDO imajo skupni cilj: proaktivno ustvarjanje in izvajanje poslovnih rešitev ter ustvarjanje koristi za naše stranke.

Globalni izvršni direktor Keith Farlinger komentira: "Letos so vsa podjetja BDO pokazala moč skupnih istih svetovnih sanj kot voditelji, ki strankam proaktivno svetujejo pri usmerjanju v prihodnost. Pri ustvarjanju novih načinov za interakcijo s strankami in med seboj se oblikujemo za BDO jutrišnjega dne.