BDO-jev položaj vodilnega svetovalca na trgu srednje velikih podjetij je okrepljen, saj svetovni prihodki presegajo 8 milijard USD, število zaposlenih pa se je povečalo za 9%

13 december 2017

To je povzetek novice, objavljene na BDO Global

       

BDO Global je objavil svoje globalne finančne rezultate za leto, ki se je končalo 30. septembra 2017. Skupni prihodki znašajo 8,1 milijarde USD / 7,4 milijarde EUR in predstavljajo medletno 8% rast, po stalnem menjalnem tečaju.

Stalna rast BDO je rezultat jasnih strateških ciljev. Ključ do tega uspeha je nenehna zavezanost k osredotočanju na stranke, ki jo podpira nepremagljiv program združevanja, namenjen zapolnjevanju kakršnih koli vrzeli in izboljšanju tržnega položaja vseh podjetij, vključenih v mrežo BDO.

Posledično se globalno zastopanje BDO še naprej nenehno širi, od 158 držav in ozemelj v letu 2016, na 162 držav in ozemelj, v letu 2017, s čimer se zagotavlja prilagajanje lokacijam strank po vsem svetu. Število zaposlenih se je povečalo za 9,04%, kar pomeni 73.854 zaposlenih, v 1.500 pisarnah po vsem svetu.

BDO med razlogi, ki so prispevali k tej oprijemljivi rasti, opredeljuje naslednje:

Digitalna preobrazba - Leta 2017 je BDO razširil svoje dejavnosti digitalnega preoblikovanja, da bi se soočil z avtomatizacijskimi izzivi prihodnosti, vključno z avtomatizacijo robotskih procesov, blokchain in bot-tehnologijami. BDO še naprej vztraja pri svojih dolgoročnih partnerstvih z vodilnimi strankami, kot sta Microsoft in Xero, in tako zagotavlja spopadanje z izzivi prihodnosti.
Razumevanje strank - Infrastruktura in viri, ki so na voljo vsem BDO podjetjem, vključujejo vrsto platform, ki omogočajo globalno dosledno zagotavljanje storitev svojim strankam.
Dejavnost združevanja in nova podjetja - BDO je v letu 2017 pozdravil vrsto novih podjetij in odmevnih združitev v vseh regijah, vključno z Armenijo, Finsko, Francijo, Irsko, Italijo, Luksemburgom, Južno Afriko in Španijo v EMEA območju ter Avstralijo, Indijo in Indonezijo v azijsko-pacifiškem območju. Prihodki v regiji so se v celoti povečali za 5,1%.

Direktor BDO Global Keith Farlinger je z navdušenjem predstavil zadnje rezultate in povedal: "Navdušen sem zaradi priložnosti, ki jih ima BDO na svetovnem trgu. Imamo pravi poudarek, pravo bazo strank in prave ljudi, da izpolnimo naše obljube. Vemo, kako obvladovati tveganje v naših podjetjih, ki se začne z zagotavljanjem kakovosti v vsem, kar počnemo. V BDO resnično skrbimo za naše stranke in naše ljudi. Taka kultura zagotavlja izjemne storitve našim strankam in najboljše izkušnje našim ljudem, da rastejo v svoji karieri. Pred nami je definitivno močno in donosno leto 2018. To je BDO-jev čas! "